Felnőtteknek szóló könyv:

Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor : Hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket

 

A világhírű pszichológus-pedagógus szerző műve több országban valóságos mozgalmat indított el: szülőkét, akik nem hagyják, hogy korunk konzumkultúrája bedarálja őket, és egy élhetőbb, tartalmasabb, szebb gyermekkort kívánnak lányaiknak és fiaiknak biztosítani.
Ez a könyv arról szól, miként csökkenthetjük gyermekeink életében a fékevesztett tempót, a stresszt, a képernyők uralmát, a tárgyak, tevékenységek és tagolatlan információk sokaságát, melyek anélkül árasztják el és teszik függővé őket, hogy igazi örömet nyújtanának nekik. (Sőt: közvetlenül járulnak hozzá ahhoz, hogy napjainkban egyre több a különböző pszichológiai "címkével" ellátott - hiperaktív, figyelemzavaros, magatartászavaros - gyerek.)
A könyvben leírt egyszerűsítési rendszer minden családban megvalósítható, feltéve, hogy megvan a szándék és az elkötelezettség. A lépéseket nem teendőjegyzéknek, hanem menünek kell tekinteni, melyből az olvasó választhatja ki a saját családjában megvalósítható és fenntartható pontokat.
A szerző nem "könnyen, gyorsan" típusú instant megoldásokat kínál, hanem egy szemléletmódot: a gyermekkor tiszteletét. Ettől azonban nemcsak gyermekünk fog megkönnyebbülni, de mi magunk is felszabadítónak találjuk majd az egyszerűsítéssel nyert bensőségesebb, melegebb családi légkört és szülői hitelességünk növekedését.                                                                                                                                                                                                  /libri.hu/

 

                                                                                                    

Gyermekkönyvek:

Vadadi Adrienn: Örökké óvodás maradok

Patrick George: Szabadíts ki!

Serdült Erika Irén: Fóti mesék

Babos Eszter-Petrőczi Éva: Sünmama altatódala

Edinger Katalin: Nagyi sütije

Nógrádi Gergely: Hahó, tesó

Nyulász Péter: Dodó és Dodó

Tamás Zsuzsa: Lencsi és az Égigérő

Tóth Krisztina: Vizisiklók királya

Hermann Marika: Lucifer reggeli készülődése

Hermann Marika: A rút manó

Herman Mónika: Teknőc Ervin nem akart óvodába menni

Telegdi Ágnes: Ó, azok a csodálatos állatok: Ébredező természet

Telegdi Ágnes: Ó, azok a csodálatos állatok: Mesélnek a házi kedvencek