image001

2018.04.28-án szombaton "Anyák napi" kézműves foglalkozást tartottunk a fiókkönyvtárban.  A gyerekek színes kartonpapírból készült cserepes virágokat és üdvözlőkártyát készíthettek. A fotókon csak a mintákat lehet látni, mert a programról készült fényképek sajnos nem sikerültek.

Március 24-én szombaton, a húsvéti kézműves foglalkozáson papír kosárkát, színes kreppapír nyuszikat és színes kartonpapír-tojásokból készült ajtó, vagy ablakkoszorút készíthettek a résztvevő gyermekek és családtagjaik. A tojásokat kedvük szerint díszíthették különböző mintákkal. Sok hangulatos, húsvéti kézműves tárggyal térhettek haza a családok.

A februári kézműves foglalkozáson a gyerekek és szüleik különleges kokárdákat készítettek a közelgő március 15-i ünnepre. Két féle technikával dolgozhattak: vagy horgoltak - főleg a lányok - , vagy pedig filc anyagból. Hagyományos formájú, virág, kör és madárka alakú kokárdák születtek a gyerekek szorgos kezei alatt.

Meghívott arcfestőnk a kisgyerekek arcára katicabogár és bagoly maszkokat festett, gyönyörű henna motívumokat rajzolt a kezekre, a kisfiúk pedig különböző figurákat "tetováltattak" hennával a karjukra.

2018. január 20-án a "Téli hangulat" jegyében tartott kézműves foglalkozáson vehettek részt az alkotni szerető gyerekek, szüleik, és nagyszüleik. Keretezett téli, havas tájképet és lapos vattakorongokból hóembert lehetett készíteni. Mindkettőnek nagy sikere volt. Sok szép alkotás született az ügyes kezek által. A fotók segítségével egy kis ízelítőt lehet kapni a foglalkozás hangulatáról.

December 16-án 9.30-12.30-ig  "Karácsonyváró kézműves foglalkozást" tartottunk családoknak. Üdítősdobozból készült mécsesházikót, egyszerűen és origami módszerrel hajtogatott fenyőfával és hóemberrel díszített életképet, és könnyen elkészíthető karácsonyfadíszeket lehetett csinálni. Nagyon sok gyermek és felnőtt vett részt a foglalkozáson.

A program kellemes hangulatban zajlott, a délelőttöt karácsonyi gyermekdalok  színesítették. A résztvevők nagyon sok, szép karácsonyi hangulatú tárgyat készítettek.

 

November 18-án 9.30-12.30-ig  "KÉSZÜLŐDÉS MIKULÁSRA" címmel tartottunk családoknak szóló kézműves foglalkozást. Mozgatható Mikulás figurát, és Mikulás fejet lehetett készíteni. Nagyon sok gyermek és felnőtt vett részt a foglalkozáson. A program kellemes hangulatban zajlott, a délelőttöt Mikulás dalok tették még hangulatosabbá.

Egy kis ízelítő az elkészült képekből: